ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

 

 

Carolyn Jenkins- Botanical Illustrator
(Σεπτέμβριος 2018)

 

Μετά την αποφοίτησή της από το Chelsea Physic Garden του Λονδίνου όπου σπούδασε Botanical Illustration, η Carolyn Jenkins βραβεύθηκε με Χρυσό Μετάλλιο και απέκτησε τον τίτλο της Καλύτερης Εκθέτριας από το RHS για τις δημιουργίες ακουαρέλας με έμπνευση από βότανα και φυτά. Ως Γαλλίδα κατά το ήμισυ (η μητέρα της γεννήθηκε στο Παρίσι), η ίδια έχει υπέροχες παιδικές αναμνήσεις απο τις διακοπές της στη Γαλλία και τους περιπάτους της στους δρόμους του Παρισιού. Όταν η Darphin αναζητούσε έναν καλλιτέχνη για να φιλοτεχνήσει την καμπάνια "Βοτανική Δύναμη Ομορφιάς" δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή για μια επικοδομητική συνεργασία, απο την καταξιωμένη καλλιτέχνιδα Carolyn Jenkins.

Maison Baluchon – French high-end accessory designers (Ιούνιος 2018)

 

Στη βάση της συνεργασίας τους, η Darphin και το Maison Baluchon μοιράζονται ένα κοινό όραμα: το να εξυμνείται η φύση σε όλο της το μεγαλείο. Το Maison Baluchon ιδρύθηκε από τη Nathalie Vidal και τον συνεργάτη της, Toma Bletner, γύρω από τη φιλοσοφία της γαλλικής δεξιοτεχνίας. Για λογαριασμό της Darphin, δημιούργησαν ένα αποκλειστικό μοτίβο και την χειροποίητη limited edition Beauty Vanity Case, ειδικά σχεδιασμένη για να μεταφέρει κάποιος την αγαπημένη του συλλογή Darphin, ενσωματώνοντας την τελειότητα και το γαλλικό savoir-faire. Τα μοναδικά μοτίβα φυτών, σχεδιασμένα και αυτά στο χέρι, αποδίδουν ακριβώς τη Βοτανική Δύναμη Ομορφιάς της Darphin.

Nicolas Ouchenir- Parisian artist and calligrapher (Ιούνιος 2017)

 

Οραματιστής, διαισθητικός και ένθερμος υποστηρικτής της γαλλικής δεξιοτεχνίας και της art de vivre, ο Nicolas Ouchenir έχει αναγάγει τα μικρά στίγματα μελανιού σε υπογραφή του διότι όπως ο ίδιος δηλώνει, "η ομορφιά χωρίς ατέλεια είναι αδιάφορη". Για την Darphin, ο καλλιτέχνης αυτός αναδεικνύει την ομορφιά αντικατοπτρίζοντας την αυθεντική art de vivre. Όταν η Darphin αποφάσισε να ανανεώσει το εμβληματικό Institut Darphin Vendôme στην καρδιά του Παρισιού, το brand ανακάλυψε το κοινό πνεύμα που μοιραζόταν με τον Nicolas Ouchenir. Στο εσωτερικό κάθε δωματίου, οι μελανοτυπίες ζωντανεύουν μερικές απο τις πιο αγαπημένες γωνιές της Πόλης του Φωτός, με μια ιδιαιτερότητα: απαθανατίζουν την οπτική μιας παριζιάνας για την πόλη της, μέσω των ματιών της γυναίκας Darphin.

Βασικά συστατικά των προϊόντων Darphin όπως γιασεμί, τριαντάφυλλο, χαμομήλι, ανθός πορτοκαλιού και το εμβληματικό 8-Flower Nectar Essential Oil Elixir, κοσμούν τους τοίxους της κάθε καμπίνας του Institute Darphin Paris Vendôme, φέροντας την αθεντική έμπνευση του δημιουργού τους, Nicolas Ouchenir.

Antoinette Poisson-« Dominoté » Wallpaper Designers (Ιανουάριος 2016)

 

Η συνεργασία της Darphin με την Antoinette Poisson, άρχισε με ένα κοινό πάθος για τη χειροποίητη δεξιοτεχνία, τη γαλλική αυθεντία, την άψογη επίδοση και την ομορφιά των ανεπεξέργαστων υλικών. Το 2012, τρεις νέοι ειδικοί στην αναστήλωση και προστασία των καλλιτεχνικών έργων συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του brand “À Paris chez Antoinette Poisson” αποτίοντας φόρο τιμής στην Marquise de Pompadour, την παντοτινή αγαπημένη του Louis XV, γνωστή για την ιδιαίτερη αγάπη της στο décor και συγκεκριμένα στην ταπετσαρία. Ο στόχος της Julie Stordiau, του Vincent Farelly και του Jean Baptiste Martin είναι να αναβιώσουν το “Dominoté” στυλ ταπετσαρίας χρησιμοποιώντας τις αυθεντικές τεχνικές του 18ου αιώνα, επαναφέροντας στο παρόν τα εντυπωσιακά πλούσια και χρωματιστά γεωμετρικά και floral μοτίβα. Χάρη στην επιτυχημένη συνεργασία της Antoinette Poisson και της Darphin, δημιουργήθηκε το αποκλειστικό δερμάτινο clutch επενδεδυμένο με το μοτίβο "domino". Χειροποίητο μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια, κυκλοφορεί στην εξαιρετικά αποκλειστική έκδοση των 10 αριθμημένων clutches με ενσωματωμένο, δερμάτινο καθρέπτη διακοσμημένο με το χαρακτηριστικό οικόσημο - λουλούδι της Darphin, αποτυπώνοντας την ιδέα της "Ομορφιάς" στην πράξη.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ DARPHIN


Μάθετε περισσότερα για το brand της Darphin στους παρακάτω συνδέσμους.